Zo werkt Seepje

De Sapindus mukorossi vruchten groeien in overvloed aan bomen in- en rondom het Himalaya gebergte. De schillen van deze vruchten bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In jouw wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze dit zeep spontaan vrijlaten! Hypoallergeen en zonder synthetische ingrediënten, maken deze superschillen jouw was heerlijk proper én zacht.

Vanwege het gunstige klimaat in de Himalaya groeien daar de grootste vruchten van de hoogste kwaliteit. Deze schillen bevatten dus lekker veel natuurlijk zeep. Ze worden uit ’t wild geoogst en stellen ons in staat een positieve impact te creëren voor het milieu, en alle betrokkenen.

De natuurlijke zeepvorm is fijn voor je huid en je was! Daarbij werken de schillen ook nog eens als wasverzachter en kun je ze voor alle soorten was gebruiken, zelfs voor delicate stoffen zoals wol en zijde. Voor een extra lekker geurtje, hebben we bij de geurvarianten een flesje met 10 milliliter biologische etherische olie toegevoegd.

1.
Doe 4 hele of 8 halve schillen
in het waszakje.
2.
Gooi het waszakje samen met de was
in de trommel van je wasmachine.
3.
Doe eventueel 10 druppels etherische
olie in het wasverzachterbakje.
4.
Je kunt de schillen 3x gebruiken, daarna
gooi je ze gewoon in de tuin of bij het
groene afval.

Liever vloeibaar?

Ook de vloeibare Seepjes maken je was op alle temperaturen natuurlijk proper én zacht! In ons Washok maken we middels een kook- en filterproces een vloeibaar extract van de schillen.

De vloeibare Seepjes bestaan voor 80% uit dit extract. Daar voegen we andere schone ingrediënten aan toe, die zorgen bijvoorbeeld voor extra waskracht en die heerlijke geur. Ook maken we van zowel de Vers geperste lente geur als de Vrij en blij geur, een variant uitermate geschikt voor de witte was én een variant voor de bonte was. Zo wassen we samen de wereld schoner én mooier!

De verpakking is gemaakt van gerecycled HDPE-plastic uit Nederland. Dus stop je trommel goed vol met was en doseer de aanbevolen hoeveelheid Seepje in ‘t zeepbakje van je wasmachine. Zapp naar je favoriete wasprogramma, en draaien maar…

Poetsen met Seepje

Seepje allesreiniger bestaat voor 90% uit superschillen-extract en maakt alle oppervlakken natuurlijk vrij van vet en vuil. Zo poetsen we dus ook de wereld schoner én mooier…

Poetsbui te pakken? Zowel de Zon op je bol geur als de Frisse mintjes geur is geschikt voor alle harde afneembare oppervlakken. Zoals vloeren, kozijnen, spiegels en de deuren van je inloopkast. Zelfs de badkamer en keuken schreeuwen om jouw poetspracht!

Net als in de wasmiddelfles, zit in de allesreinigerfles 1150 milliliter Seepje. Goed voor 19 uitgebreide poetsbeurten! Dus doe vijf liter water in ‘n emmer en mik er twee volle dopjes Seepje allesreiniger bij. Gebruik bij hardnekkig vuil onverdunde allesreiniger en veeg het oppervlak schoon met een vochtige doek.

Onze missie is simpel...

Een schonere én mooiere wereld! We willen dat iedereen beter wordt van onze producten en geloven dat dit kan. Jij, wij en de winkel, het milieu, de schillenboeren in Nepal en India, de kanjers van de sociale werkplaats… Voor alle belanghebbenden, én hun omgeving, maken we samen wassen en poetsen weer leuk!

Bij ons in ‘t Washok!

Seepje is ‘n team van negen, gevestigd in ons Haagse Washok doen we er alles aan om samen met jou de beste producten te ontwikkelen. Het begon in maart 2013, toen Melvin en Jasper op televisie zagen hoe een dame in Nepal natuurlijk zeep maakte van vruchtenschillen…

Een brief van Seepje

Nieuwe producten, acties en wastips: Melanie houdt je maandelijks op de hoogte!

Schrijf je net als 16.000 Seepje fans in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

Misschien later