Veelgestelde vragen

Al sinds de verkoop van ons allereerste Seepje in 2014 houden we bij wat ons zo al gevraagd wordt. Hieronder vind je de meestgestelde vragen op ’n rijtje. Staat jouw vraag er niet tussen, wil je wat meer informatie of heb je zin om te babbelen? Neem gerust contact met ons op via hoi@seepje.nl of +31 85-0605000!

Webshop

 • Verzending

  Wat zijn de verzendkosten?
  Boven de 35 euro wordt jouw pakket vol met was- en poetsplezier gratis bezorgd. Onder de 35 euro wordt er 4,95 euro in rekening gebracht voor de verzendkosten.

  Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
  Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je een bestelbevestiging per e-mail. Op werkdagen wordt jouw bestelling doorgaans binnen 24 uur verzonden. Zodra het pakket ons magazijn verlaten heeft, ontvang je per e-mail een Track&Trace-code. Binnen 1 à 2 werkdagen wordt jouw pakketje geleverd. Dit geldt dus niet in de weekends of op feestdagen.

  Met welke vervoerder wordt de bestelling bezorgd? 
  PostNL

  Orderbevestiging en Track & Trace
  Geen bestelbevestiging of Track&Trace-code ontvangen? Misschien is deze in je spambox beland. De Track&Trace-code ontvang je zodra de Seepjes zijn meegegeven aan de vervoerder, dit is op werkdagen binnen 24 uur na het plaatsen van een bestelling. Heb je een vraag over jouw bestelling, neem dan contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl of +31 85-0605000.

 • Retourneren

  Is er iets mis met jouw bestelling?
  Neem contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl of +31 85-0605000. We helpen je graag!

  Kan ik mijn producten retourneren?
  Uiteraard mogen ongeopende producten worden geretourneerd. De kosten van de terugzending zijn voor jouw rekening. Binnen 30 dagen na ontvangst zullen wij het bedrag terugbetalen.

  Hoe kan ik mijn producten retourneren?
  We willen je vragen eerst een mailtje te sturen naar bestel@seepje.nl met de reden van retour, het bestelnummer en het rekeningnummer waarop het aankoopbedrag dient te worden teruggestort.

  1. Stop de producten in een retourpakket en vermeld daarop duidelijk het afleveradres:

  VASCO Fulfilment
  t.a.v. Seepje
  Twijnstraweg 15-17
  2941 BW Lekkerkerk
  Nederland

  2. Geef je retourzending af bij een pakketpunt.

  3. Bewaar je verzendbewijs goed, dit is je bewijs van verzending en hiermee kun je je pakket volgen.

   

  Wat zijn de kosten?

  • Retourneren:
   De verzendkosten zijn voor jouw rekening, de exacte kosten van verzending hangen af van het gewicht van de doos en de verzender.
  • Ruilen:
   Ruilen is helaas niet mogelijk. Je kunt het ongewenste artikel terugsturen, zoals hier toegelicht, en het nieuwe artikel of artikelen bestellen in de webshop.
  • Fout bij levering:
   Zit er een fout in de geleverde producten? Neem dan contact op via bestel@seepje.nl met het bestelnummer en het product dat fout geleverd is, dan zorgen wij vervolgens dat je de juiste Seepjes zo snel mogelijk in huis hebt.


  Wat is het retouradres?
  VASCO Fulfilment
  t.a.v. Seepje
  Twijnstraweg 15-17
  2941 BW Lekkerkerk
  Nederland

 • Betalingsmogelijkheden

  Hoe kan ik betalen? 
  In onze webshop kun je gebruik maken van de volgende betaalwijzen:

  iDeal
  Creditcard
  Overschrijving

  Zijn de prijzen inclusief btw en verzendkosten?
  De prijzen in onze webshop zijn inclusief btw en exclusief eventuele verzendkosten.

 • Klantenservice

  We doen ons uiterste best om jou te helpen! Wij zijn namelijk pas tevreden als jij dat bent…

  Heb je een andere vraag voor ons?
  Bekijk onze veelgestelde vragen op www.seepje.be/vragen of neem contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl of op werkdagen van 9.00 tot 17.00 via +31 85-0605000

  Voor grondig onderzoek:

  Algemene Voorwaarden
  Privacy Bepalingen
  Cookie Policy

  KvK-nummer: 65930452
  Btw-nummer: 856321576B01
  IBAN: NL82RABO0114968411
  BIC: RABONL2U

Over Seepje

 • Hoe werkt zeep eigenlijk?

  Zeep bestaat, net als al het andere op deze aarde, uit hele kleine deeltjes, ook wel moleculen genoemd. Een kant van zo’n zeepmolecule is waterafstotend, net zoals een vette vlek. De andere kant is waterlievend, deze kant is dus gek op water. De ene kant van de zeepmolecule hecht zich aan de vette vlek, de andere kant richt zich op water. Zeep vormt op deze manier een brug tussen water en vet, waardoor de vlek uit de kleding kan losweken.
  Dat is ’t geheim van zeep!

 • Hoe werken de Seepje superschillen?

  In alle Seepjes gebruiken we de schillen van de Sapindus mukurossi vrucht. Deze bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In jouw wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze die zeep spontaan vrijlaten! In technische termen… De molecule van saponine bevat een waterlievend gedeelte en een vetlievend gedeelte. De saponine hecht zich als het ware aan het vuil en tegelijkertijd aan het water, waardoor het vuil weggespoeld kan worden. Daarnaast verlaagt saponine de wateroppervlaktespanning, waardoor water nog beter vuil kan verwijderen.  Hier vind je meer informatie over het wassen op basis van onze superschillen.

 • Waar is Seepje te koop?

  Met 6.000 verkooppunten in Nederland, Duitsland en België zit er zeker ook een verkooppunt bij jou in de buurt. Neem een kijkje op www.seepje.be/verkrijgbaar-bij, of plaats een order in onze webshop!

 • Hebben de Seepje producten een houdbaarheidsdatum?

  Nee, onze was- en poetsmiddelen hebben geen houdbaarheidsdatum. Wel adviseren we ze op een koele plek te bewaren. Mocht de vloeistof er toch vreemd uitzien, stuur dan ‘n fotootje naar hoi@seepje.nl en we helpen je graag!

  Voor onze handzepen is het advies om deze binnen 12 maanden na openen op te maken, dit kun je zien aan het icoontje op de zijkant.

 • Ik zou graag jullie was- en poetsproducten verkopen. Hoe kan ik het beste contact opnemen?

  Leuk, samen gaan we voor een properdere én mooiere wereld! Je kunt ‘t beste een mailtje sturen naar hoi@seepje.nl.

 • Ik zou graag met Seepje samenwerken. Hoe kan ik het beste contact opnemen?

  Leuk, samen gaan we voor een properdere én mooiere wereld! Je kunt ‘t beste contact opnemen met Evelien, door een mailtje te sturen naar Evelien@seepje.nl of haar te bellen op +316-83521028.

  We verstrekken op dit moment geen gratis mini Seepjes ter promotie van evenementen.

Over wassen

 • Hoe kan ’t dat ik geen schuim in de wasmachine zie?

  Goede vraag! De hoeveelheid schuim in de machine zegt niets over de waskracht. De reinigende werking zit ‘m in het water vermengd met zeep, hierover lees je meer in de bovenstaande vraag. Om deze reden maken wij geen gebruik van onnodige schuimversterkers en laten we onze superschillen, en overige natuurlijke ingrediënten, jouw was doen.

 • Als je met schillen wast, zitten deze tijdens het spoelen in de wasmachine nog steeds in de trommel. Komt er dan nog zeep vrij?

  Klopt, als je wast met schilletjes, blijven deze de hele wasbeurt in de machine. In verhouding komt er tijdens het spoelen minder zeep vrij dan tijdens het wassen, omdat de schillen bij een grote hoeveelheid koud water amper saponine loslaten. Het doel van de spoeling is enerzijds het wegspoelen van vuil, anderzijds het afvoeren van zeepresten. Deze zeepresten zijn in het geval van reguliere wasmiddelen vaak niet goed voor de huid. De Seepje-schillen zijn echter pH-neutraal en hebben een verzachtende werking op het wasgoed. Laat maar lekker draaien!

 • Hoe geef ik mijn wasmachine een opfrisbeurt?

  Wanneer je vaak koud wast, blijven wasmiddelresten en vetluis achter in de wasmachine. Daarom is het verstandig eens in de 2 à 3 maanden een kookwasje (90 graden) te draaien, eventueel met schoonmaakazijn. Of maak ‘ns gebruik van een milieuvriendelijke wasmachinereiniger.

 • Kan ik de etherische dennen- en lavendelolie die bij jullie superschillen zitten, ook los kopen?

  Helaas zijn onze flesjes olie niet los verkrijgbaar. Ons advies is dan ook om maar een paar druppeltjes te gebruiken, meer is niet nodig. Wij hebben onze etherische oliën veelvuldig getest en het blijkt dat deze goed te gebruiken zijn in combinatie met de superschillen. Kies je toch voor een andere etherische olie, raden wij aan deze eerst te testen door bijvoorbeeld een oud kledingstuk te wassen voordat je er een volle was mee draait.

 • Kan ’t dat mijn witte was wat valer wordt door het wassen met schillen?

  Als je met onze superschillen wast, was je 100% natuurlijk. In reguliere wasmiddelen zitten vaak optische witmakers en bleekmiddelen, hier maak je dus geen gebruik meer van. Hierdoor kan het op lange termijn voorkomen dat de witte was wat valer wordt. Maar niet getreurd, we hebben een paar wastips! Was de witte was echt alleen met de witte was, dus een wit T-shirt met blauwe streep, kan al afgeven. Je witte was een oppepper geven? Hiervoor is zuurstofbleekmiddel het meest milieuvriendelijke alternatief.

 • Is het nodig een wasverzachter te gebruiken bij jullie producten?

  De natuurlijke zeep van de schillen heeft een verzachtende werking op het wasgoed. Het is dus niet een vereiste om een wasverzachter te gebruiken wanneer je met onze schillen of vloeibare wasmiddelen wast. Ken je onze 100% natuurlijk wasverzachters al? Die maken je wasje nóg zachter en zorgen voor 35% minder vezelverlies. Zo kan je langer genieten van je was!

 • Ik ben mijn waszakje kwijt, wat nu?

  Oeps! Dat kan natuurlijk gebeuren. Op seepje.be/waszakje kun je kosteloos een nieuw exemplaar aanvragen.

 • Welke productvariant is het meest geschikt voor delicate stoffen zoals wol en zijde?

  Daarvoor is Seepje wasmiddel Wol & Fijn het meest geschikt. Dit 99,9% natuurlijke wasmiddel is speciaal ontwikkeld voor het reinigen en verzorgen van delicate stoffen, zoals wol en zijde. Zo blijven vormen en kleuren langer mooi!

 • Wat is het verschil tussen Universeel en Kleur wasmiddel?

  Seepje Universeel wasmiddel met ‘Sprankelende Jasmijngeur’ is perfect voor alle wasjes! Maar wil je je kleuren extra laten stralen? Kies dan voor Seepje Kleur wasmiddel met ‘Magische Magnoliageur’.  Klik hier voor meer wastips.

Over handen wassen

 • Hoe open ik het handzeeppompje?

  Om het pompje te ontgrendelen, draai je de pomp een kwartslag naar voren. Een paar keer pompen, en het handenwasplezier kan beginnen!

 • Waar kan ik het Seepje handzeep en -lotionsetje kopen?

  Fijn om te horen dat je enthousiast bent over onze handzeep en -lotion! Deze producten zijn exclusief in samenwerking met de Nederlandse Nationale Postcode Loterij gemaakt en worden als prijs uitgedeeld aan winnaars van de loterij.

 • Hoe werkt de Seepje 500ml navulling?
  • Pak een lege 500ml Seepje Handzeep fles (deze navulling is niet geschikt voor de lichtblauwe 300ml Seepje Handzeep fles).
  • Voeg warm water toe (35-50 °C) tot de vulstreep op de achterzijde van de fles (450ml).  Let op dat het water niet warmer is dan 50 °C, anders kan de fles van vorm veranderen, en ook niet te koud want dan mengt het minder goed.
  • Knip het navulzakje open met een schaar
  • Voeg daarna het poeder uit de navulling toe
  • Schud de fles gedurende 30 seconden (er mag gedanst worden…)
  • Wacht 30 minuten om het te laten rusten
  • Vergeet niet om de fles nog een laatste keer goed te schudden en
  • Je nieuwe 100% natuurlijk handzeep is klaar voor gebruik! Het product wordt dikker terwijl het afkoelt, en ook de bubbels verdwijnen na een tijdje.
 • Kan ik de navulling ook gebruiken in mijn blauwe Handzeep fles?

  De nieuwe Seepje Handzeep navulling is gemaakt voor de nieuwe Seepje 500ml Handzeep fles. Met de 54 g navulling maak je 500ml volwaardige handzeep. Deze navulling is niet geschikt voor de lichtblauwe 300ml Handzeep fles, die een stuk kleiner is. In deze fles kan te weinig water toegevoegd worden om het poeder goed te kunnen mengen, hierdoor kunnen klontjes ontstaan en wordt de zeep te dik om goed te kunnen oppompen en gebruiken.

 • Is de kleur van de navulling anders dan de 500ml Handzeep in de fles?

  De kleur van de Seepje Handzeep is afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer het product is, hoe transparanter, als het product afkoelt dan zal het van kleur veranderen en minder transparant worden.

 • Er zitten klontjes in de Handzeep navulling, wat moet ik doen?

  Waarschijnlijk was het water dat je gebruikt hebt om de navulpoeder mee te mengen te koud. Je kan de Handzeep fles in een bakje of pan met heet water zetten. Zorg dat het water voldoende hoog komt. Laat het 5 minuten in dit badje staan, totdat de handzeep vloeibaarder en dunner is geworden en volg dan de stappen om de navul handzeep te maken vanaf stap 3 op de verpakking, het schudden en volg alle stappen:

  • Schud de fles gedurende 30 seconden (er mag gedanst worden…)
  • Wacht 30 minuten om het te laten rusten
  • Vergeet niet de fles nog een laatste keer goed te schudden
  • En je nieuwe 100% natuurlijk handzeep is klaar voor gebruik! Het product wordt dikker terwijl het afkoelt, en ook de bubbels verdwijnen na een tijdje.
 • Wat is het poeder dat ik in de Handzeep navulling zie?

  Het poeder dat je kan zien in de fles is Silica, een natuurlijk, mineraal antiklontermiddel, dat we toevoegen om de vorming van klontjes tegen te gaan bij het mengen van de poeder met water. Dit poeder lost niet volledig op en kan je dan zien. Als je de Handzeep schudt zal deze weer gemengd worden, en na verloop van tijd zul je het poeder weer zien. Dit hoort, je kan het product gewoon gebruiken.

 • Wat moet ik doen als er schuim uit de fles komt bij het navullen?

  Je hebt waarschijnlijk eerst het poeder in de fles gedaan en het vervolgens aangevuld met water. Hierdoor ontstaat er direct schuim, je kan het beste even wachten tot de bubbels gedaald zijn en dan het water in de juiste temperatuur (35-50 °C) rustig en zachtjes toevoegen (totaal 450 ml). Als het tussendoor gaat schuimen weer even wachten en dit herhalen. Als al het water toegevoegd is, ga dan door met de vervolgstappen. Voor een volgende keer werkt het het beste als je eerst water toevoegt tot de vulstreep en daarna het poeder.

  • Schud de fles gedurende 30 seconden (er mag gedanst worden…)
  • Wacht 30 minuten om het te laten rusten
  • Vergeet niet de fles nog een laatste keer goed te schudden
  • En je nieuwe 100% natuurlijk handzeep is klaar voor gebruik! Het product wordt dikker terwijl het afkoelt, en ook de bubbels verdwijnen na een tijdje.

   

   

 • Het pompje van mijn 500ml Handzeep fles is kapot gegaan en wil deze gebruiken voor navullen?

  Stuur een mailtje naar hoi@seepje.nl en dan sturen we een nieuw pompje op zodat je je Seepje fles eindeloos kan blijven hervullen.

 • Waarom is er geen navulling van de ‘Eikenmos en oranjebloesem’?

  Bedankt voor je vraag en leuk om te horen dat je de navulling ook graag voor de ‘Eikenmos en Oranjebloesem’ zou willen zien. We zijn hier druk mee bezig, dus houd onze social kanalen in de gaten zodat je direct op de hoogte bent van nieuwe producten.

 • Waarom is er geen navulling van de gewone blauwe Handzeep (300ml) fles?

  Bedankt voor je vraag en leuk om te horen dat je geïnteresseerd bent in navullingen. We hebben nu een navulling beschikbaar voor de 500ml Handzeep fles, in de geur ‘Wilde munt en lavendel’. Op dit moment hebben we helaas nog geen navulling die geschikt is voor de blauwe 300ml Handzeep fles. We zijn druk bezig om het assortiment van de Handzeep navullingen uit te breiden met nieuwe varianten en om deze ook te verbeteren, bijvoorbeeld het volledig recyclebaar maken van de navulverpakking. Houd onze social kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en productintroducties.

Impact

 • Hoe draagt Seepje bij aan een schone toekomst?

  Bij Seepje vinden we het belangrijk dat onze producten bijdragen aan een schone toekomst. Dat betekent dat we bij het selecteren van ingrediënten letten op de herkomst, jouw gezondheid en de gevolgen voor het milieu. Onze Seepjes bevatten nu al 99% natuurlijke ingrediënten. Maar 100%… Dat is ons streven! Daarom zijn we continu op zoek naar duurzame alternatieven voor synthetische ingrediënten. Op basis van hernieuwbare grondstoffen, dus zonder aardolie. En da’s belangrijk, want het gebruik van fossiele grondstoffen is eindig.

  Lees er meer over op onze properder en mooier-pagina.

 • Waar zijn jullie verpakkingen van gemaakt?

  We kiezen al onze verpakkingssmaterialen bewust. Onze flessen zijn gemaakt van gerecycleerd HDPE-plastic uit Nederland, 97% gerecycleerd om precies te zijn. De verpakking van de schillen is van karton en het zakje waarin de schillen zitten, is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic, dat bestaat uit polymelkzuur. Dit wordt gewonnen uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen (zoals suikerriet en maïszetmeel). Gaaf, hè?!

 • Hoe zit het met de mensen die voor Seepje werken?

  Voor de Nepalese superschillen betalen we een eerlijke prijs. Zo dragen we bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden van de Nepalese medewerkers. Daarnaast worden de producten in Nederland verwerkt en verpakt door mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

 • Seepje haalt de schillen uit India en Nepal. Hoe wordt het vervoer geregeld en is dat dan wel milieuvriendelijk?

  De superschillen worden op basis van duurzame biobrandstof van de haven in India naar Nederland vervoerd. Dit zijn 2e generatie biobrandstoffen, gemaakt van afval- of reststromen. Zo voorkomen we op jaarbasis zo’n 1.400 kg CO2-uitstoot. Lees hier meer over onze samenwerking met The GoodShipping Program.

 • Is Seepje vegan en/of dierproefvrij?

  Onze Seepjes bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.  Jippie! De meeste zijn bovendien gecertificeerd door de Vegan Society. Zelfs onze 100% natuurlijke wasverzachters zijn vrij van dierlijk vet en da’s best bijzonder.

  Voor al onze producten geldt dat ze vrij zijn dierproeven: we eisen dat de ingrediënten die we gebruiken dierproefvrij zijn en controleren hier actief op bij onze leveranciers en in hun keten. Voor cosmetica zoals handzeep is dit wettelijk verplicht.

 • Hoe zit het met navullingen?

  Seepje heeft een Seepje Handzeepnavulling geïntroduceerd voor de nieuwe Seepje 500ml Handzeepfles. De Seepje Handzeepnavulling bevat alle actieve ingrediënten voor de handzeep die je van ons gewend bent. Voeg thuis water toe, schudden, 30 minuten wachten, opnieuw schudden – en klaar! De navulling lost op tot een volwaardige Seepje handzeep. Zo hoef je niet steeds een nieuwe fles te kopen en besparen we samen een boel CO2, elke verpakking opnieuw.

  Maar we zijn er nog niet hélemaal: doordat we het navulpoeder tegen vocht moeten beschermen, wordt dit zakje gemaakt van papier, plastic en aluminiumfolie. Ons doel is om óók ‘t zakje 100% recycleerbaar te maken. Lees er meer over in onze Duurzaam Schoon Bibliotheek.

  Op dit moment hebben we alleen een Handzeepnavulling voor de nieuwe 500ml fles (dus niet de 300ml die je waarschijnlijk al eerder gebruikt hebt), maar we werken aan nieuwe navullingen. Houd onze social kanalen (Seepje Instagram, Facebook en nieuwsbrief) en website in de gaten om op de hoogte te blijven.

  We vinden een navulling in de vorm van een zak niet gebruiksvriendelijk genoeg. Bovendien zijn deze zakken niet of nauwelijks te recycleren. Ook grote flessen die je in kleinere kunt overgieten leveren reëel gezien weinig winst op. Hoe groter de fles, hoe meer materiaal je namelijk nodig hebt om ‘m vormvast te krijgen. Onderaan de streep winnen we er dus niet veel mee. Meer informatie over onze verpakking vind je op: www.seepje.nl/gerecycled-plastic.

   

   

 • Seepje gebruikt achtergebleven sinaasappelschillen van Albert Heijn als grondstof voor handzeep en afwasmiddel ‘Versgeperste sinaasappel geur’. Zijn de sinaasappels biologisch?

  Nee, het gaat om niet-biologische perssinaasappelen van de persmachines van Albert Heijn. We geloven met dit product waarde toe te voegen door een lokaal beschikbare afvalstroom een tweede leven te geven. We zagen daarom allebei een manier om iets positiefs te doen!

 • Seepje gebruikt achtergebleven sinaasappelschillen van Albert Heijn als grondstof voor handzeep en afwasmiddel ‘Versgeperste sinaasappel geur’. Worden deze sinaasappels met dierlijke middelen bewerkt?

  Ja, de kans bestaat dat de leveranciers van de sinaasappelschillen daar gebruik van maken. De stofjes die op de sinaasappelschillen zitten, zijn uiteraard helemaal veilig. Ze zijn zelfs in onverdunde mate goedgekeurd door de Europese wetgeving.

  Omdat we niet kunnen uitsluiten dat ze bewerkt zijn met conserveringsmiddel of glansmiddel op basis van dierlijke ingrediënten (zoals schellak), zijn Seepje handzeep en afwasmiddel ‘Versgeperste sinaasappel geur’ niet vegan (geregistreerd).

 • Hoe kan ik op een zo duurzaam mogelijke manier wassen, poetsen en afwassen?

  Stop je wasmachine goed vol, was zoveel mogelijk op lage temperaturen, en volg het doseeradvies op. Ook wanneer je poetst met onze allesreiniger of afwast met ons afwasmiddel! Voor een schone vaat, bijvoorbeeld, is niet overdreven veel schuim nodig. O ja, laatste tip: probeer bij het afwassen en handen wassen de kraan niet onnodig te laten lopen. Zo belasten we samen het milieu zo min mogelijk! Klik hier voor meer duurzame wastips.

Een brief van Seepje

Nieuwe producten, acties en wastips: Melanie houdt je maandelijks op de hoogte!

[mc4wp_form id=”12110″]

Schrijf je net als 16.000 Seepje fans in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later