Over die wonderschone Sapindus boom

Test

Onze missie is simpel: een schonere én mooiere wereld. Dat doen we door de beste was- en reinigingsproducten te maken op basis van de Sapindus mukorossi vrucht. Want dat heeft zo z’n voordelen. Niet alleen voor jou, ook voor het milieu, de schillenboeren in Nepal en de kanjers van onze sociale werkplaats!

Seepje gebruikt alleen de beste ingrediënten uit de natuur, zoals onze Nepalese superschillen. Door daar een eerlijke prijs voor te betalen krijgen de Sapindus bomen meer waarde en blijven ze behouden. Ook hebben onze ingrediënten een significant lagere impact op het afvalwater dat vanuit jouw huis ‘t riool instroomt. Al die impact creëren we samen… Was én poets je met ons mee?

Seepje is mooi voor ’t milieu, want door onze vraag naar de schillen blijven de Sapindus bomen behouden. En onze ingrediënten hebben een significant lagere impact op ‘t afvalwater! Ook creëren we samen betere leef- en werkomstandigheden voor onze Nepalese schillenboeren. En in Nederland werken de kanjers van onze sociale werkplaats met veel plezier voor Seepje. Zo maken we wassen én poetsen weer leuk!

Onze schillenboer in Nepal heet Hari, met behulp van zijn mensen oogst hij de schillen direct uit het wild. Het proces van oogst en verwerking is ecologisch gecertificeerd. En dat is voor ons een mooie basis.

Samen proberen we betere werk- en leefomstandigheden te creëren voor zijn mensen. De fairtrade audit, die de certificering vereist, is wederom een begin. We ondersteunen Hari en zijn mensen met de kennis en middelen om zijn bedrijf op duurzame wijze te laten groeien.

Heb je de ‘Wassen voor Nepal’ campagne mee gekregen, die we hebben opgezet na de aardbeving in Nepal, april 2015? We hoorden dat de werkplaats gedeeltelijk was ingestort en Hari en zijn mensen het zwaar hadden. Samen met 1200 Seepje fans zamelden we binnen een week meer dan 30.000,- euro in die we direct om hebben weten te zetten in hulpgoederen. Zo hebben we 1300 mensen van tenten, medicijnen, water en voedsel kunnen voorzien.

 

 

 

Een brief van Seepje

Nieuwe producten, acties en wastips: Melanie houdt je maandelijks op de hoogte!

[mc4wp_form id=”12110″]

Schrijf je net als 16.000 Seepje fans in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later