Wassen voor Nepal

Infographic Wassen voor Nepal

En dat samen met 1208 Seepje Fans…

 

Wij van Seepje kunnen niet geloven hoe ontzettend veel positieve en leuke reacties we hebben gehad op onze ‘Wassen voor Nepal’ campagne. Laat staan dat we hadden verwacht 36.295,95 euro in te zamelen! Hiervan gebruiken we 22.690,38,- euro om de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal te helpen. Wist je dat dit gelijk staat aan meer dan 2,5 miljoen Nepalese Rupees? Dat zijn zo’n 500 gemiddelde Nepalese maandsalarissen, in een gangbare situatie…

Doneren kan nog steeds! Op deze pagina vind je meer informatie over de campagne, en meer over wat wij vinden, van plan zijn en doen. Klik hier voor het laatste nieuws vanuit Nepal (Kathmandu, de woon- en werkplaats van onze schillenboer Hari). Op deze aparte nieuwspagina houden we je van de meest recente ontwikkelingen op de hoogte.

We doen het nog steeds samen met jou! Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of wil je gewoon iets kwijt? Neem contact met ons op!

Klik hier voor ‘t laatste nieuws vanuit Nepal

De ‘Wassen voor Nepal’ crowdfunding campagne

 

Samen wassen we de wereld schoner en mooier! Dat is waar Seepje voor staat, met wasmiddelen die goed zijn voor mens en milieu, hier in Nederland en in Nepal. Sinds maart 2013 wassen we onze kleren met de schillen van de Nepalese Sapindus mukorossi-vrucht. Dit stelt ons in staat de werk- en leefomstandigheden te verbeteren in Nepal en daar te zorgen voor natuurbehoud.

Op 25 april bereikte ons het nieuws dat in Nepal één van de ergste natuurrampen aller tijden heeft plaatsgevonden. We besloten in actie te komen om, samen met jou, te doen wat we kunnen om te helpen. Zondag 26 april om 9:00 stond de ‘Wassen voor Nepal’ campagne online, waarbij verschillende soorten waspakketten werden aangeboden. Van de aanschafprijs gaat de helft naar hulp in Nepal, de andere helft is om de kosten voor Seepje (deels) te dekken. Ook was er de optie om te doneren, en dat kan nog steeds! Hiervan gaat uiteraard 100% naar Nepal.

De aardbeving heeft meer dan 7000 levens gekost en de schade is nog niet goed te overzien. Ook onze schillenboer Hari, hier linksboven, is zwaar getroffen. Op de dag van de aardbeving (7,8 op de schaal van Richter) liet hij ons weten dat veel van zijn vrienden, familie en werknemers vermist waren. Hij ging op zoek naar zijn vader, waarna hij drie dagen onbereikbaar was… Het enige nieuws dat we kregen door middel van een sms bericht: “Due to this terrible disaster, even our office buildings have been destroyed”.

Gelukkig kregen we weer contact. Hari had zijn vader gevonden maar zijn opa verloren. Zijn woon- en werkplaats is er slecht aan toe, delen zijn ingestort en de rest is zwaar beschadigd. Lang bleven 3 van zijn werknemers vermist, gelukkig kunnen we nu melden dat iedereen nog in leven is!

“I will update you as soon as possible about the situation in Nepal, so we can determine where to focus our efforts. I’m deeply touched by the sympathy from the Netherlands, thank you so much.”

Inmiddels hebben we dagelijks contact met Hari en hebben we samen met hem en One to Watch meer dan 600 mensen noodhulp kunnen bieden. Tenten, voedsel, medicijnen, hygiene en sanitaire voorzieningen. Er is nog veel meer hulp nodig, helemaal sinds de laatste naschok met een enorme kracht van 7.3 op de schaal van Richter. Daarom staat er een nieuwe toch op de planning, dit keer naar Gorkha. De 153 huishoudens in een bergdorp in dat district hebben dringend hulp nodig. Wil je op de hoogte blijven?

Tot op de cent!

 

Ja, tot op de cent. Wij zullen het volledige bedrag dat bedoeld is voor Nepal inzichtelijk maken. Op dit moment is de schade nog moeilijk te overzien. Hulptroepen hebben moeite om de getroffen gebieden buiten de hoofdstad te bereiken. Het oogstgebied van de Seepje schillen, is zo’n gebied. Waar tot 100% van de huizen (vaak gemaakt van klei en hout) zijn vernietigd. Ondertussen is er schaarste, een groot gebrek aan water, voedsel en onderdak. Samen met besmettelijke ziekten die zich verspreiden door een gebrek aan hygiëne, zorgt dit ervoor dat het gevaar nog niet is geweken.

Hari zelf, zijn families en werknemers zijn inmiddels veilig en hebben de middelen om de komende weken goed door te komen. We hebben Hari gevraagd om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat de situatie is. Voor wat betreft directe hulp concentreren we ons nu op de families in de oogstgebieden in Nuwakot en Gorkha. Dit zijn de mensen die Hari het beste kan bereiken. We voorzien Hari via One to Watch in de middelen om te helpen. Deze hulp kan het verschil tussen leven en dood betekenen en heeft uiteraard prioriteit.

Het vervolgtraject zal ervoor moeten zorgen dat we zo veel mogelijk mensen weer op de been helpen, op de lange termijn. Hiervoor gaan we hulp inschakelen van instanties die lokaal ervaring hebben. Samen zullen we een plan maken. Hiervan houden we je via deze pagina op de hoogte.

Wanneer wij meer weten, weet jij het ook. We doen het samen! Heb je vragen, opmerkingen, suggesties of wil je gewoon iets kwijt? Neem contact met ons op!

Meedoen? Je kunt nog steeds doneren, want onze hulp is hard nodig!

Dan nog een momentje om de onderstaande organisaties te bedanken voor hun steun aan de ‘Wassen voor Nepal’ campagne:

Ook door onderstaande media werd ‘Wassen voor Nepal’ enthousiast opgepakt!

Klik hier voor extra beeldmateriaal en hier voor het meest recente persbericht.