Waarom Seepje 4260 liter wasmiddel aan de Voedselbank en Dierenbescherming doneerde

Je hebt ‘m vast al eens voorbij zien komen, of misschien pronkt ‘ie al wel in jouw washok… Begin 2017 lanceerden we een nieuwe verpakking voor onze vloeibare Seepjes: een fles in de vorm van een zeepblok en gemaakt van gerecyclede Engelse melkflessen. De komst van deze nieuwe fles viel samen met de introductie van Seepje bij een groot aantal verkooppunten, en hoewel we dat zo goed mogelijk hebben gepland, was er een nog een voorraadje over… Wat we daarmee gedaan hebben? Met wat extra aandacht en liefde hebben we er heel veel mensen (en diertjes) blij mee gemaakt!

Leestijd: 2 minuten

Voedselbanken Nederland

Ondanks dat de overgebleven voorraad niet geschikt was om breed te distribueren, was de vloeistof zelf nog in goede conditie. “Daar moeten we een mooie bestemming voor vinden”, zo klonk het in ons Washok. Het grootste deel van de voorraad, 2708 stuks, is door Voedselbanken Nederland in ontvangst genomen. Iris van Etten, die sinds haar vrijwilligerswerk voor vluchtelingen hygiëne producten inzamelt voor de Voedselbank in Leiden, vertelt hoe groot de behoefte is: “Je kunt je niet voorstellen hoeveel wasmiddel erdoorheen gaat, zeker bij gezinnen met meerdere kinderen. Zij zijn compleet afhankelijk van dit soort giften”. Met een donatie van 592 flessen voor deze locatie, kan er ongeveer anderhalve maand wasmiddel worden uitgedeeld.

Dierenbescherming

“Ik weet even niet wat ik moet zeggen, ik ben er stil van…” was de reactie van Merel van het Knaaghof in Rijswijk. “De wasmachine draait hier overuren. We hebben zoveel kleedjes en handdoeken te wassen, en dat terwijl wasmiddel zo ontzettend duur is. Elke euro die we besparen, gaat richting de opvang van de diertjes.” Het Knaaghof biedt een warm thuis voor ongeveer 500 knaagdieren die elders niet (meer) welkom zijn. In totaal zijn er 960 flessen wasmiddel verdeeld over acht organisaties van de Dierenbescherming voor knaagdieren, honden en katten in de omgeving Den Haag.

Waarom eigenlijk een nieuwe fles?

Onze vorige verpakking was gemaakt van karton, maar vanwege beperkte beschikbaarheid en omdat deze tijdens transport nogal fragiel bleek te zijn, was het tijd voor vernieuwing. Met een fles die voor 96% bestaat uit gerecycled plastic laten we zien dat afval als de ultieme grondstof kan dienen. Dit jaar hebben we al meer dan 150.000 oude melkflessen gered! Het innovatieve design leverde ons niet alleen een NL Packaging Award, maar ook een Pentaward op.

Meer lezen over onze missie om de wereld schoner én mooier te wassen:

Schoner én mooier

Een brief van Seepje

Nieuwe producten, acties en wastips: Melanie houdt je maandelijks op de hoogte!

[mc4wp_form id=”12110″]

Schrijf je net als 16.000 Seepje fans in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later