Noodhulp voor 600 mensen in Nuwakot

Hari is gepromoveerd. Van schillenboer naar schillenheld! Of gewoon held, wat jij wilt. Tijd voor een update vanuit Nepal dus!

Vorige week vertelden we over de 26 tenten die Hari met de hulp van het One to Watch netwerk wist te bemachtigen. Niet gelezen? Seepje werkt samen metOne to Watch, een organisatie die in Nepal actief is om mensen in noodhulp te voorzien. Normaal gesproken helpen ze ondernemers op weg, net als wij zijn ze even omgetoverd tot goed doel en ze doen geweldig werk. Deze tenten waren deels voor de medewerkers in Kathmandu die nog geen onderdak hadden.

Hari is afgelopen weekend richting Nuwakot vertrokken, één van de oogstgebieden van de Seepje schillen. We hebben je altijd al verteld dat Hari erg begaan is met de mensen daar, hij voelt zich zeer betrokken bij hun welzijn. En dat is gebleken. We hebben hem meerdere keren enthousiast aan de telefoon gehad, rijdend door de straten van Kathmandu, toeterend… en uitgelaten over het feit dat hij weer nieuwe goederen had bemachtigd die hij kon gaan verdelen onder de mensen in Nuwakot. Je snapt dat hij toen even niet in staat was een foto te nemen.

Wij hielpen via One to Watch met nog 21 tenten (47 in totaal dus), 900 kilogram rijst, 40 kilogram bonen en 20 dekens. Ook gaven we hem 25.000 Rupees zodat hij dekens en matrassen kon kopen voor de kindjes en ouderen. Doordat One to Watch een sterk netwerk heeft in Nepal werden ook nog eens veel van deze goederen gedoneerd. In totaal waren de kosten 55.000 Rupees, een kleine 500 euro. Detail: je ziet zo een aantal keer ‘Grow Nepal’ op de foto’s, dat is de non-profit organisatie van Hari.

Hari wilde meer. Hij verzamelde samen met zijn kantoormedewerkers en familie nog 1250 kilogram rijst, zout, bonen, suiker, linzen, nog meer rijst, nog meer bonen… We raakten bij Seepje de tel een beetje kwijt. Wel wilde we het graag voor hem betalen aangezien hij aangaf dat ook zijn eigen financiële situatie te wensen overlaat. ‘Geen sprake van…’ zei Hari, ‘Jullie zijn al zo aardig.’ Zelf wilde hij bijdragen wat hij kon om ‘zijn’ mensen in Nuwakot te helpen.

En of hij ze ging helpen. Zondagochtend om half 8 spraken we Hari, hij stuurde foto’s van enorme volgeladen trucks: ‘op naar Nuwakot!’. Samen met een geïmproviseerd team, bestaande uit familie, vrienden en medewerkers van Hari. Ook steunde de organisaties ‘Help Nepal Network’ en ‘Laxmi Pratisthan’ hem. We waren ontzettend onder de indruk…

Het duurde een stuk langer dan Hari dacht. Veel wegen waren ontoegankelijk en moesten door het team vrij gemaakt worden van naar beneden gekomen rotsen. De oorspronkelijk 4 uur durende trip, duurde dit keer bijna twee keer zo lang. Toch kwamen ze aan, al werd het al snel na aankomst donker. Het dorp telde 130 huishoudens, ongeveer 600 mensen. Iedere familie kreeg een eerlijk deel van de meegebrachte goederen. Ook de tenten kwamen goed van pas, aangezien er nog steeds veel gezinnen geen onderdak hadden. Water, eten, hygiene en sanitaire voorzieningen. Ze hunkerden ernaar, twee weken na de verschrikkelijke aardbeving. Geweldig hoe Hari en zijn team zo veel mensen hebben weten te helpen. En wij zijn super trots dat we daaraan met jouw hulp zo veel hebben kunnen bijdragen!

Nieuwe trip naar Gorkha

Hari is ontzettend blij met onze steun, en dus de jouwe, maar hij is nog niet klaar. Hij wil nog naar Gorkha, naar het dorp van zijn schillenboervriend. Ook daar worden Seepje schillen geoogst en is de ravage wellicht nog groter, aangezien het nog dichter bij het epicentrum van de aardbeving ligt dan Nuwakot. Wat hij nodig heeft? Er zijn daar 153 gezinnen, de meesten hebben inmiddels onderdak maar hebben dringend water, voedsel, hygiene en sanitaire voorzieningen nodig. Per gezin heeft Hari 30 kilogram rijst, een kilogram suiker, een kilogram linzen, een kilogram olie, een pak zout, zeep en nog meer dingen begroot. Totale kosten? 275.000 Rupees. Dat is ongeveer 2500 euro. We hebben gezien hoe Hari zich inzet voor de mensen, zonder enig eigen belang. Werkelijk fantastisch! We zijn dan ook vereerd dat we hem via One to Watch in de financiële middelen kunnen voorzien voor zijn tweede en laatste trip. Met jouw hulp natuurlijk!

We houden je op de hoogte! Heb je vragen of wil je gewoon iets kwijt? Neem vooral contact met ons op!

Een brief van Seepje

Nieuwe producten, acties en wastips: Melanie houdt je maandelijks op de hoogte!

[mc4wp_form id=”12110″]

Schrijf je net als 16.000 Seepje fans in voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting in onze webshop! Doe je mee?

Ja! Misschien later

Schrijf je net als 18.000 fans in op de Seepje brief en ontvang een handzeepje bij je bestelling. Doe je mee?

[mc4wp_form id=”12110″]

Misschien later